Bélelzáródás okozta Lisa Marie Presley halálát

2023. július 14. – 09:30

Másolás

Vágólapra másolva

Bélelzáródás következtében halt meg ötvennégy éves korában Lisa Marie Presley – írja a BBC a Los Angeles megyei halottkém hivatalos közleménye alapján. Elvis Presley lánya idén január 12-én halt meg, de a halála pontos okát korábban nem közölték a hatóságok. A halottkém jelentése szerint a bélelzáródás egy évekkel korábban elvégzett súlycsökkentő műtét szövődményeként alakult ki.

Az énekesnő utoljára a halála előtt két nappal jelent meg nyilvánosság előtt a Golden Globe-gálán. Halála napján calabasasi otthonába riasztották a mentőket, ahonnan szívmegállással vitték kórházba. Adrenalininjekciót is beadtak neki, de már nem tudták megmenteni az életét.

Csütörtökön az orvosszakértői hivatal megállapította, hogy természetes halállal halt meg, és hogy a szívmegállást vékonybél-elzáródás okozta.

Lisa Marie Presley esetében az elzáródást egy néhány évvel ezelőtt elvégzett súlycsökkentő műtét, az úgynevezett bariátriai műtét okozta. Ennek célja a gyomortérfogat vagy a bélhosszúság csökkentése. Az ilyen típusú műtétek egyik ismert hosszú távú szövődménye a belek elzáródása, bár a vékonybél-elzáródásból eredő halálesetek ritkák. Ez ugyanis jelentős fájdalommal jár együtt, amit jó esetben időben észlelnek a betegek, és megfelelő ellátást kaphatnak, mielőtt kritikus állapotba kerülnének.

Lisa Marie Presley 2022. június 21-én Hollywoodban – Fotó: Jon Kopaloff / Getty Images / AFP
Lisa Marie Presley 2022. június 21-én Hollywoodban – Fotó: Jon Kopaloff / Getty Images / AFP

Lisa Marie 1968-ban született Elvis Presley egyetlen gyerekeként. Apja után ő is zenei karrierrel próbálkozott, kiadott három albumot is. Többször is volt férjnél, házasságot kötött például Michael Jacksonnal és Nicholas Cage-dzsel is. Négy gyereke született, egyikük 2020-ban öngyilkos lett. Presley-t fia, Benjamin Keough mellé temették.

Halála után édesanyja, Priscilla Presley jogi úton támadta meg a végrendelete érvényességét, arra hivatkozva, hogy nem tudott egy 2016-os módosításról, amely eltávolította őt és Lisa Marie volt menedzserét a hagyatékának kezelői közül, és helyükre gyermekei, Riley és Benjamin Keough léptek. A jogvitát májusban rendezték, de a megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!