Kivégezték a kínai óvónőt, aki megmérgezte a rábízott gyerekeket

2023. július 14. – 15:01

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön kivégezték azt az óvodai gondozónőt, aki mérget tett a felügyeletére bízott gyerekek ételébe – írja a Reuters.

Vang Jun 2019 márciusában kevert nátrium-nitrátot a másik óvónő csoportjának szánt zabkásába, miután szóváltásba keveredett a kollégájával.

A mérgezett étel elfogyasztása után 25 gyereket szállítottak kórházba. Egyikőjük 10 hónap után belehalt a mérgezés miatt kialakult többszörös szervi elégtelenségbe, a többiek felépültek.

Vang korábban a férjét próbálta meg nátrium-nitrát segítségével meggyilkolni, de akkor nem járt sikerrel, a férfi enyhe tünetekkel megúszta a mérgezést.

A nátrium-nitrát egy nátrium-só, amit műtrágyákban, robbanószerekben és szilárd rakéta-hajtóanyagokban és tartósítószerként is használnak. Vang mindkét esetben az interneten keresztül rendelte meg a szert.

A nőt 2020-ban ítélte halálra a közép-kínai Henan tartomány bírósága. A fellebbezését elutasították, a 39 éves nőt csütörtökön kivégezték.

Bár a pekingi vezetés nem tesz közzé adatokat a kivégzésekről, emberi jogi szervezetek szerint Kínában évente több ezer embert végeznek ki, azaz többet, mint a világ többi részén összesen.

Az ázsiai országban az utóbbi években nőtt az óvodások és iskolások ellen elkövetett támadások száma, melyek zömét késekkel felfegyverkezett, az utólagos vizsgálatok eredményei szerint pszichésen sérült emberek hajtják végre – írja az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!