Késelés Hollandiában, egy ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek

2023. július 14. – 18:30

Késelés Hollandiában, egy ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek
Egy rendőr kutyával a leideni támadás elkövetőjét keresi – Fotó: Wouter Hoeben / ANP Mag / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek reggel késelés történt a hollandiai Leiden városában egy egyházi központban – írj az MTI. Egy ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek, az elkövető elmenekült a helyszínről.

Az NL Times szerint a támadás fél 10 körül történt a város diakóniai központjában, amely egyházi és világi humanitárius projekteknek ad otthont, mint például az Amnesty International. Ebben az egyházi intézményben több kisegítő szervezet működik, honlapjuk szerint többek között a menekültek, hajléktalanok megsegítésére szakosodtak.

A feljegyzések szerint az első bejelentés a mentőszolgálathoz 9:38-kor érkezett be, a helyszínre két helikopter és több mentő érkezett. Szemtanúk szerint két rendőrségi helikopter is körözött a terület felett.

A Burgernet nevű lakossági értesítési rendszerben közzétett jelentés szerint a rendőrség egy sötét bőrű, rövid hajú, szakállas férfit keres. Később azonban a rendőrség pontosítást adott ki, amiben már azt írták, hogy egy világosabb bőrű férfit keresnek. Az elkövető fejsérülést szenvedett. A hatóságok felszólították, hogy aki meglátja a férfit, azonnal hívja a rendőrséget, és ne közelítse meg.

A megtámadottak egyike, egy 66 éves férfi, a kórházban belehalt sérüléseibe. Két sérült állapota továbbra is kritikus. Beszámolók az szerint az egyikőjük a központban dolgozott. A hatóságok egyelőre nem tudják, mi vezetett a késeléshez.

A rendőrség megerősítette a médiának, hogy egy személyt péntek délután őrizetbe vettek az incidenssel kapcsolatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!