Több mint tíz éve 11 holttestet találtak egy amerikai út mellett, most őrizetbe vettek egy gyanúsítottat

2023. július 14. – 18:01

Több mint tíz éve 11 holttestet találtak egy amerikai út mellett, most őrizetbe vettek egy gyanúsítottat
Rendőrök a gyanúsított házánál a letartóztatáskor július 14-én – Fotó: Kyle Maza / Anadolu Agency / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség előállított egy férfit, akit a több mint tíz évvel ezelőtti, Gilgo Beach közeli gyilkosságokkal gyanúsítanak – írja a New York Times. Gilgo Beach a New York állambéli Long Islanden található. Most egy építészt, Rex Heuermannt állították elő, akinek a rendőrség szerint köze lehet legalább néhányhoz a 11 gyilkosság közül.

A gyilkosságok éveken át rettegésben tartották a környéken élőket. Az első holttesteket 2010 végén találták, meg, hét hónappal azután, hogy a 24 éves Shannan Gilbert , aki szexmunkásként dolgozott munka közben eltűnt egy öt kilométerrel odébb található, zárt lakóparkból. Mielőtt eltűnt, 23 percen át beszélt a segélyhívóval, és azt mondta, hogy meg fogják ölni.

Az elsőként előkerült négy holttestet a lakóparktól nem messze, vászonba csavarva találták meg. 2011-ben, a DNS-ük alapján beazonosították őket: Amber Lynn Costello, Maureen Brainard-Barnes, Megan Waterman és Melissa Barthelemy. Mind a 20-as éveikben jártak, és eszkortként dolgoztak.

Még 2011-ben megtalálták Jessica Taylor maradványait, aki még 2003-ban tűnt el, 20 évesen. Szintén ebben az évben találták meg a 20 évvel korábban, 24 évesen eltűnt Valerie Mack maradványait. Mack egyedülálló anya volt, és eszkortként dolgozott, hogy fizetni tudja a számláit. Nem sokkal később találták meg egy azonosítatlan kislány, egy azonosítatlan ázsiai személy maradványait. Valerie Mack és Jessica Taylor néhány testrészét már évekkel korábban megtalálták.

Később találtak még két női maradványt: az egyikük néhány testrészét már 1996-ban megtalálták egy szigeten, a másikról pedig kiderült, hogy az elhunyt kislány anyja volt.

A hatóságok eleinte nem voltak biztosak benne, hogy egy vagy két gyilkos áldozatait találták-e meg. 2011 májusában bejelentették, hogy a hasonlóságok miatt feltehetőleg egy sorozatgyilkosról van szó.

Gilbert holtteste 2011 decemberében került elő, de a nyomozók akkor nem voltak biztosak abban, hogy az ő haláláért is a már keresett sorozatgyilkos felelős-e. A nő családja másként látta a dolgot, és további bizonyítékokat követeltek. Heuermannt is egyelőre csak néhány gyilkosság elkövetésével gyanúsítják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!