Egy olasz bíró szerint 9 másodpercnyi tapizás nem zaklatás, hanem egyszerű vicceskedés

2023. július 13. – 10:31

Másolás

Vágólapra másolva

Rengetegen fejezték ki felháborodásukat az olasz közösségi médiában, miután egy bíró felmentett egy iskolai gondnokot, aki tapogatott egy diáklányt a beleegyezése nélkül. A bíró indoklása szerint azért döntött így, mert a cselekedet nem tartott elég sokáig – számolt be róla a BBC.

Az elkövető egy 17 éves diáklányt tapogatott Rómában.

Az áldozat beszámolója szerint úgy történt az eset, hogy egy barátjával éppen felfelé sétált az iskolája lépcsőjén, mikor egyszer csak azt érezte, hogy lecsúszik a nadrágja, megérintik a fenekét és megfogják a fehérneműjét.

„Kedvesem, tudod, hogy csak vicceltem”

– mondta a gondnok, miután hátrafordult a lány.

Egy olasz ügyész három és fél éves börtönbüntetést kért a gondnokra, de a héten felmentették a szexuális zaklatás vádja alól. A bírók szerint „nem történt bűncselekmény”, mert kevesebb mint 10 másodpercig tartott a dolog.

A bíróság döntése óta rohamosan terjed a közösségi médiában a palpata breve – azaz gyors tapogatás szó használata.

Az olasz felhasználók videókat is posztolnak, melyekben szótlanul tapogatják magukat, ezzel bemutatva milyen hosszú is 10 másodperc egy ilyen helyzetben.

Egy olasz influenszer, Francesco Cicconetti a következőket írta a TikTokon: „Ki dönti el azt, hogy 10 másodperc nem elég? Ki számolja a másodperceket, miközben éppen zaklatják?”

„Úgy döntöttek a bírók, hogy csak viccelt? Hát, nekem egyáltalán nem volt vicces” – mondta a gimnazista lány. Az eset áldozata úgy érzi, hogy az iskolája és az egész igazságszolgáltatási rendszer is elárulta őt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!