Tiktok-trendig fajult háború: orosz és ukrán katona verseng egymással egy TikTok live-ban

2023. július 9. – 10:38

Másolás

Vágólapra másolva

Furcsa hatással van az orosz-ukrán háború a legújabb TikTok-trendre is, aminek az a lényege, hogy két streamer élőben méretteti meg magát, a nézők pedig eldönthetik, ki a jobb. Alapesetben ez azt jelenti, hogy a streamerek belépnek afféle duettként a TikTok véget nem érőnek tűnő live funkciójával, élőben csinálnak valamit, akinek pedig több mindent küldenek a nézők, az nyeri meg a csatát.

A streamereknek ez egyébként azért éri meg, mert pénzt szerezhetnek belőle. A nézők ugyanis nem pénzt, hanem pénzen vásárolt virtuális dolgokat (például rózsát, vagy Zeusz-matricát küldenek, a saját TikTokom szerint a párezertől több mint 200 ezer forintig terjedő ársávban), a TikTok pedig ennek akár 70%-át is elteszi, a többi a streameré a BBC szerint. Hogy a néző mit nyer? Ő valószínűleg könnyebb pénztárcát.

A magát pár másodperces rövidvideókból kiforró platformon megjelent a háború is, egészen pontosan az, hogy ilyen élő meccset játszanak rajta katonák, mondván, a háború miatt gyűjtenek támogatást.

Hasonló élőzés futott például hétvégén is, a Вечныи́ nevű orosz tiktoker hívta ki az ukrán Anubis nevű felhasználót. A többórás videóban „hajrá Oroszország”, „az oroszok fognak nyerni” és „éljen Ukrajna” kommenteket küldtek a nézők a virtuális rózsák mellé – miközben a két katona egymással duettezve ukrán és orosz zenékre bólogatott, egyikőjük orosz zászlót és Z betűt, a másik pedig ukrán zászlót viselve.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!