A windsori kastélyban fogadja majd III. Károly király a Nagy-Britanniába látogató Joe Bident

2023. július 9. – 21:17

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden vasárnap este érkezik meg Nagy-Britanniába, és rövid látogatása során találkozik III. Károly brit királlyal, valamint Rishi Sunak miniszterelnökkel is, írja a Reuters.

Az amerikai elnök hétfőn a Downing Streeten találkozik a brit miniszterelnökkel, akivel Sunak szóvivője szerint a közelgő vilniusi NATO-csúcstalálkozóról és Ukrajna NATO-tagságáról is beszélnek majd.

III. Károly király a windsori kastélyban fogadja majd az amerikai elnököt, ahogy azt édesanyja, II. Erzsébet egykori brit uralkodó is tette 2016-ban Barack Obama, majd 2018-ban Donald Trump volt amerikai elnökkel is. A brit uralkodó a kastély udvarán fogadja majd Bident, ahol felsorakozik a királyi testőrség, és elhangzik az amerikai himnusz is. Az elnök és a király a tervek szerint a klímaváltozás égető kérdéseit fogja megvitatni, egy olyan témát, amiben III. Károly király már több mint ötven éve rendszeresen felszólal.

A találkozók után Biden és Sunak továbbutazik a NATO-csúcstalálkozóra, amit a litván fővárosban, Vilniusban tartanak a jövő héten.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!