Beengedné a fiatalokat az EU-ból Angliába egy brexitpárti exminiszter

2023. július 9. – 09:59

Másolás

Vágólapra másolva

A brexit utáni bevándorlási politika kudarcáról beszélt George Eustice, aki korábban a brexit mellett kampányolt, és a környezetvédelmi miniszteri posztot többször is betöltötte. Úgy nyilatkozott, hogy Rishi Sunak kormányának azonnal kétoldalú tárgyalásokat kell kezdenie az EU-val, hogy a 35 év alatti EU-állampolgár fiatalok az Egyesült Királyságban dolgozhassanak.

Eustice szerint beengedik a képzettnek ítélt embereket, például az ügyvédeket és jó néhány olyan szektorban dolgozót, amiben nincs hiányuk. „Nem engedjük be viszont azokat, akik az élelmiszeriparban, a vendéglátásban kifejezetten hasznosak lennének, mert ezekben az ágazatokban kézzelfogható a munkaerőhiány, ami ráadásul hozzájárul az inflációhoz.”

A politikus elsősorban a román, a bolgár és a balti országok polgárait emelte ki, akiket azonnal fel tudna szívni a brit munkaerőpiac.

„Abba kell hagynunk, hogy mindent a brexit prizmáján keresztül nézzünk. A mostani helyzet nem a brexit miatt van. A brexit utáni bevándorlási politika kudarca miatt alakult ki a jelenlegi helyzet”

– idézte Eustice-t a Guardian.

Úgy látja, hogy az előző években félreértették az idénymunkások helyzetét. Az Egyesült Királyság 2016-ban lépett ki az Európai Unióból, a népszavazás 52–48-as szavazati arányt hozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!