Tízmillió euróba került az a luxusvilla, amit Brüsszelben vett a kormány

2023. július 7. – 08:36

Tízmillió euróba került az a luxusvilla, amit Brüsszelben vett a kormány
Brüsszelben a Rue de la Loi 9. szám alatt található, új, kormányzati ingatlan – Fotó: Google Street View

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón a Népszava érdeklődésére megerősítette, hogy a kormány 2021-ben vásárolt egy luxusingatlant Brüsszel diplomatanegyedében. Gulyás fejből nem tudta megmondani az ingatlan vételárát, ezért később írásban küldött választ a lap kérdésére, ebből kiderült, hogy a vételár 10 millió euró volt, vagyis mostani árfolyamon körülbelül 3,7 milliárd forintba került.

Gulyás Gergely azt is mondta, hogy az épület Magyarország jövő év második felében esedékes uniós elnökségét fogja szolgálni, utána pedig kulturális házként megmaradhat a belga fővárosban.

A Rue de la Loi 9. szám alatt található ingatlant, ami éppen a belga miniszterelnöki hivatallal szemben található, most még felújítják, a Külügyminisztérium költségvetésében 2,1 milliárd forintot különítettek el erre a célra.

A közelben van a magyar államnak egy másik ingatlana is, a magyar külképviseletek égisze alatt működő Liszt Intézet, ami a honlapja szerint „a magyar kultúra, oktatás és tudomány legjelentősebb közvetítője Belgiumban 2004 óta.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!