Elfogtak hét feltételezett iszlamista terroristát Németországban

2023. július 6. – 11:39

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogtak hét feltételezett iszlamista terroristát Németországban, akiket terrorszervezet alapításával, szervezetben viselt tagsággal, valamint a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet támogatásával gyanúsítanak, írja az MTI a szövetségi legfőbb ügyészség közleménye alapján.

A hét férfit – öt tádzsikisztánit, egy türkmenisztánit és egy kirgizisztánit – az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, ahol a hatóságok csütörtök reggel több helyszínen is razziáztak. A műveletben részt vettek a holland bűnüldözési szervek is, akik letartóztattak egy tádzsikisztáni férfit és annak feleségét.

A legfőbb ügyészség adatai szerint az elfogott, feltételezett terroristák régóta ismerik egymást. Ukrajnán keresztül érkeztek Németországba, 2022 tavaszán, nem sokkal azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Ezután kezdett el hat gyanúsított pénzt küldeni az Iszlám Államnak, majd júniusban mind a heten, közösen elhatározták, hogy a terrorszervezet merényleteinek mintájára nagyszabású, sok áldozattal járó támadásokat hajtanak végre Németországban. Ebbe bevonták a Hollandiában letartóztatott férfit is, és el is kezdtek lehetséges helyszíneket keresni, valamint megpróbáltak fegyvereket szerezni. Konkrét tervet a letartóztatásukig nem dolgoztak ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!