Klímavédők torlaszolták el a londoni Pride útját

2023. július 1. – 18:03

Másolás

Vágólapra másolva

A Just Stop Oil tüntetői szombaton megzavarták a londoni Pride felvonulást, így tiltakozva az ellen, hogy a szervezők súlyosan környezetszennyező cégektől fogadnak el szponzori pénzeket. A tiltakozók leültek a Piccadillyn egy Coca-Cola kamion elé, emiatt az egész felvonulás leállt. A rendőrök bő negyed óra múltán előállították a hét aktivistát, így a menet ismét elindulhatott. A Just Stop Oil már korábban figyelmeztetett, hogy akcióra készülnek, felszólítva a rendezvény szervezőit, hogy ne engedjék be a menetbe a súlyosan környezetszennyező szponzorok teherautóit.

„A környezetszennyező cégek és az őket finanszírozó bankok ma már a Pride-ot hasznos eszköznek tekintik a hírnevükön esett csorba kiköszörülésére, ez is mutatja, mekkora utat tett meg az LMBTQ+ közösség” – mondták a tiltakozók.

A szombati felvonulás előtt a londoni polgármester, Sadiq Khan közölte, hogy egyetért a törvényes és békés tiltakozással, mivel az Extinction Rebelliont és a Just Stop Oilt is nagyon fontos, nyomásgyakorló csoportnak tartja.

„Hiszem, hogy meg kell küzdenünk a klímaváltozással. Bátorítom az embereket, hogy csatlakozzanak a küzdelemhez” – mondta a polgármester.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!