Zavargások törtek ki Párizs környékén, miután egy rendőr lelőtt egy 17 éves fiút

2023. június 28. – 10:18

Másolás

Vágólapra másolva

Tüntetések és zavargások törtek ki éjszaka Párizs környékén, miután a rendőrség agyonlőtt egy 17 éves fiatalembert, aki nem állt meg, amikor a közlekedési rendőrök felszólították rá, írja a BBC. A közösségi médiában terjedő videón látható, amint egy rendőr fegyvert szegez egy autó vezetőjére, majd egy lövés hallatszik.

Az autó ezután megáll, és egy Naël M néven emlegetett tinédzser a mentőszolgálat segítsége ellenére belehalt a mellkasán ejtett lőtt sérülésébe. A lelövésével gyanúsított rendőrtisztet emberölés gyanújával őrizetbe vették.

Frissítés: Emmanuel Macron francia elnök megmagyarázhatatlannak és megbocsáthatatlannak nevezte szerdán, hogy egy közúti ellenőrzésnél egy rendőr lelőtt egy 17 éves fiatalt. A francia elnök szeretné, ha az igazságszolgáltatás a lehető leggyorsabban „végezné a munkáját”. „Semmi nem igazolja egy fiatal halálát” – mondta Marseille-ben tett látogatásán. „Az egész nemzet együttérzését szeretném kifejezni.”

A fiatal lelövése kedd este tüntetések sorozatát váltotta ki Nanterre-ben, a Párizstól nyugatra fekvő területen, ahol a tinédzsert megölték. A rendbontások után körülbelül 24 embert tartóztattak le.

Naël M idén már a második ember Franciaországban, akit közlekedési ellenőrzés során lőttek le rendőrök. Tavaly rekordszámú, 13 ember halt meg így.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!