Meghalt egy reptéri dolgozó, miután beszippantotta egy gép hajtóműve Texasban

2023. június 25. – 16:59

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt a texasi San Antonió-i nemzetközi repülőtér egyik dolgozója, miután a leszállópályán beszippantotta egy gép hajtóműve – írja a Business Insider.

Az eset pénteken késő este történt, miután a Delta légitársaság Los Angelesből érkező járata a kiszállókapuhoz gurult – közölte a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal. A földi kiszolgáló személyzethez tartozó dolgozót ezután „nyelte el” a Airbus A319-es repülőgép hajtóműve. Szemtanúk szerint a baleset miatt elég nagy volt a felfordulás a kapunál, védőruhás emberek jelentek meg a hajtómű alatt, majd letakarták egy ponyvával a helyszínt.

„Mélységesen elszomorít bennünket az eset, és a vizsgálat során együttműködünk a hatóságokkal. Amint kiderülnek az ügy részletei, további tájékoztatást adunk majd – áll a repülőtér közleményében.

Az alkalmazott, akinek a személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, a Delta alvállalkozójánál, az Unifinél dolgozott, és a földi műveletek támogatásában vett részt.

„Az elhunyt iránti tiszteletből nem osztunk meg további információkat" – közölte az Unifi, hozzátéve, hogy a vizsgálatok előrehaladtával a hatóságok adnak majd tájékoztatást. A cég bevallása szerint viszont az előzetes vizsgálataik alapján a baleset nem függ össze a Unifi biztonsági eljárásaival és irányelveivel.

Idén ez a második ilyen jellegű incidens az Egyesült Államokban. A Business Insider szerint az év elején egy háromgyermekes anyát hasonló módon szippantott be egy repülőgép motorja Alabamában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!