Kitiltották az óriásjachtokat Nápoly kikötőiből, csalódottak a milliárdosok

2023. június 25. – 18:07

Másolás

Vágólapra másolva

Csalódottak a világ milliárdosai, miután megtiltották nekik, hogy az óriási jachtjaikkal kikössenek Nápolyban – írja a Guardian.

A kikötési engedély megvonása meglepetésként érte a világ második leggazdagabb emberét, Bernard Arnault-t, aki a Louis Vuitton és a Hennessy márkát is magában foglaló LVMH luxusmárkacsoportját vezeti.

Arnault hatalmas jachtja, a Symphony Nápoly partjainál várt éppen, amikor közölték vele, hogy a nemrégiben bevezetett méretkorlátozás miatt nem fogadhatják a mergellinai kikötőben. A helyi kikötőmester ugyanis biztonsági okokból kitiltotta a 75 méternél hosszabb jachtokat. Így a 101 méter hosszú hajó, amin üvegfenekű úszómedence és szabadtéri mozi is van, a korábbiakkal ellentétben már nem köthet ki Nápolyban. Olasz lapok szerint ugyanígy járt Barry Diller médiamágnás is, aki szintén kénytelen volt lemondani Nápolyról.

Egy bennfentes szerint a kikötőmester döntése azért is érthetetlen, mert az elmúlt húsz évben ezek a nagyobb méretű jachtok probléma nélkül kiköthettek. Nélkülük az amúgy nem túl jó hírű Nápoly „lemarad azokról a látogatókról, akik valami kis fényt hoznak a városba” – mondta a forrás. „Sok levelet kapok milliárdosoktól, amelyekben azt írják, hogy nagyon csalódottak, amiért nem köthetnek ki többé Nápolyban” – tette hozzá.

„A mi hajónk 85 méteres, és láttam már ott nagyobbakat is kikötni minden gond nélkül. Miért nem lehetséges ez többé? A nagy jachtok pénzt és munkahelyeket hoznak, és nagyon sajnálatos, hogy már nem állhatnak meg Nápolyban” – írta egy török jachttulajdonos a kikötőnek címzett emailjében.

Emellett a szakszervezetek és a mergellinai kikötő vezetője is bírálta az új szabályozást.

„Szégyen ez Nápolyra, a különleges, gazdag kultúrájú és hagyományokkal rendelkező városra nézve, amely innentől kezdve nem fogadhat többé olyan vendégeket, mint Leonardo DiCaprio, Johnny Depp, Jeff Bezos és Jennifer Lopez, akik az évek során idelátogattak” – mondta Massimo Luise, aki a mergellinai mólót vezeti.

Luise azt mondta: tiszteletben fogja tartani a szabályokat, de szerinte a döntés komoly következményekkel járhat a város gazdaságára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!