Előkerült egy videó egy karácsonyi buliról, amin Boris Johnson kollégái önfeledten mulatnak a legnagyobb koronavírus-lezárások alatt

2023. június 18. – 20:10

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb videó került elő Boris Johnson beosztottjainak karácsonyi bulijáról, amit a Mirror hozott nyilvánosságra: ezen a volt brit miniszterelnök kampánysegédje, Malin Bogue és Jack Smith, egy parlamentben dolgozó ropja a The Pogues Fairytale of New York című dalára.

Ez nem az első videó egyébként ilyen karácsonyi buliról: korábban egy 2020. december 22-én készült felvétel szivárgott ki, amin a Downing Street munkatársai viccelődtek egy lehetséges karácsonyi parti miatt. Az akkori értesülések szerint legalább negyven ember zsúfolódott be egy karácsonyi bulin a Downing Street 10 egyik szobájába, 2020. december 18-a körül.

Bár a mostani videón ennyi ember nem látszik, az biztos, hogy mindenki megszegte a járványügyi előírásokat nemcsak a buli megtartásával, de azzal is, hogy nem tartották a távolságot, és nem is viseltek maszkot.

A videó készítése idején a pár az akkori konzervatív londoni polgármesterjelölt, Shaun Bailey kampánycsapatában dolgozott. A londoni rendőrség vizsgálódott az ügyben, de pénzbírság kiszabása nélkül lezárta a nyomozást, miután megállapította, hogy nem áll rendelkezésre elegendő bizonyíték.

Boris Johnson egyébként azonnali hatállyal lemondott a posztjáról, miután megkapta az úgynevezett partygate-jelentést, amely azt vizsgálta, hogy a koronavírus-járvány elleni korlátozások idején tartott partik ügyében félrevezette-e a parlamentet. A brit újságok 2021 decemberében írták meg, hogy a járványügyi lezárások alatt több kormányzati épületben, illetve a miniszterelnöki rezidencián is illegális összejöveteleket tartottak, egy vagy több ilyenen pedig részt vett maga a miniszterelnök is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!