Inkább repülőre ül heti egyszer, mintsem több ezer dollárt fizessen egy New York-i albérletért

2023. június 16. – 19:43

Másolás

Vágólapra másolva

Inkább repül heti egyszer 600 mérföldet, minthogy több ezer dollárt fizessen egy New York-i albérletért a 21 éves Sophia Celentano – írja a CNBC.

Az amerikai fiatal tavasszal kapott gyakornoki állást a nyárra egy New Jersey állambeli cégnél. Ám ahelyett, hogy rögtön fejest ugrott volna az albérlet keresésbe, Celentano mérlegelt. Mivel gyakornokként csupán heti egyszer – néha talán kétszer – kell az irodában megjelennie, így igazából anyagilag jobban megéri neki a szülői házban maradnia a dél-karolinai Charlestonban, mint lakást bérelnie New Jersey-ben vagy New Yorkban.

Celentanónak így csak szerdánként kell lenyelnie a keserű pirulát, amikor 3.30-kor szól a reggeli ébresztő, hogy időben elérje a New Jersey-be tartó járatot. A heti útiköltség oda-vissza, taxikkal és az ebéddel együtt nagyjából 225 dollár (ami kb. 77 ezer forint), reggelit és vacsorát még otthon csomagol magának, hogy így még több pénzt tudjon spórolni.

Celentano számítása szerint, ha albérletben élne, akkor legalább 4250 dollárt (azaz közel másfél millió forintot) költene megélhetésre a tíz hétig tartó nyári gyakorlat alatt. Az ingázással azonban körülbelül 2000 ezer dollárt és sok stresszt tud megspórolni, szerinte ugyanis megviselné, ha állandóan távol lenne a családjától és a barátaitól. Módszere egyébként nem egyedi, más gyakornok Bostonból, Philadelphiából és Atlantából szállnak repülőre.

Celentano az ingázási rutinjáról több videót is megosztott a Tiktokon, az egyikben arról is mesél, hogy reagált a főnöke, mikor előadta, hogy inkább heti egyszer repülőre ül, mintsem kifizessen 3500 dollárt havonta egy New York-i albérletért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!