Oroszország állítja, hogy visszaverte az ukrán ellentámadást Zaporizzsjában, Ukrajna szerint folytatódnak a harcok

2023. június 15. – 13:27

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz védelmi minisztérium csütörtökön közölte, hogy erői visszaverték az ukrán offenzívát Zaporizzsja régióban – írja a CNN.

Az orosz Vosztok haderőcsoport szóvivője szerint csapataik visszaverték az ukrán erők támadásait Novoszilka, Novodarivka, Levadne és Makarivka közelében. Az ukrán fegyveres erők közleménye szerint azonban folytatódnak a harcok ezeken a területeken is. „Egyetlen olyan pozíciót sem veszítettünk el, ahol ukrán katonák védekeznek” – közölte az ukrán fegyveres erők vezérkarának szóvivője.

Az orosz ellenállás ellenére Ukrajna továbbra is előrelépésekről számol be:

Bahmut környékén „az ellenség további tartalékokat vonultat fel, és minden erejével igyekszik megakadályozni az ukrán erők előrenyomulását” – közölte az ukrán védelmi miniszterhelyettes csütörtökön. A miniszterhelyettes szerint így is három kilométert tudtak előrehaladni a fronton.

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának munkatársa csütörtökön azt mondta, az ukrán erők eddig hét települést és több mint 100 négyzetkilométernyi területet foglaltak vissza.

Az ukrán vezérkar közölte, hogy Oroszország továbbra is elsősorban Lymanra, Bahmutra, Avdijivkára és Mariinkára összpontosítja erőfeszítéseit a donyecki térségben. Az ukránok szerint Mariinka környékén minden támadást visszavertek.

Oroszország továbbra is állítja, hogy minden ellentámadást visszavert.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!