A Malaysia Airlines eltűnt járatával viccelődött az amerikai stand-upos, ráküldik az Interpolt

2023. június 14. – 09:29

Másolás

Vágólapra másolva

A malajziai rendőrség az Interpol segítségét kéri az országot kigúnyoló és a Malaysia Airlines eltűnt, MH370-es járatán viccelődő amerikai humorista felkutatásához, írja a Guardian. Jocelyn Chia ellen a sértő beszéd és obszcén online tartalomra vonatkozó törvények alapján indítanak vizsgálatot – jelentette a Bernama malajziai állami hírügynökség. Acryl Sani Abdullah Sani rendőrfőnök azt mondta, hogy a rendőrség az Interpol segítségét fogja kérni a nő teljes személyazonosságának és tartózkodási helyének kiderítéséhez.

A szingapúri származású, jogászból lett humorista azzal váltott ki vitát, hogy egy New York-i klubestjén keményen beszólt Malajziának. Szingapúr 1965-ös elszakadására utalva azt mondta, hogy Malajzia „dobta” a szigetországot. Jocelyn Chia szerint Szingapúr „legjobb szakítási bosszúja” erre az, hogy bekerült a világelső országok közé, miközben Malajzia „még mindig fejlődő ország”. Azt is mondta, hogy a malajziaiak évek óta nem mennek oda, mert „repülőgépei nem tudnak repülni”. Amikor a közönségből néhányan láthatóan nem nevettek, hozzátette:

„A Malaysia Airlines eltűnése nem vicces, hm? Néhány vicc nem ér célba.”

Chia ezzel a Malaysia Airlines MH370-es járatára utalt, ami még 2014-ben tűnt el 227 utassal és 12 fős személyzettel a fedélzetén az Indiai-óceán felett.

A stand-upról készült videó villámgyorsan elterjedt az interneten, de Chia vicce Szingapúrban és Malajziában is visszatetszést váltott ki, mindkét ország külügyminisztere elítélte a megjegyzéseit.

Chia a CNN-nek azt mondta, hogy vicce a Malajzia és Szingapúr közötti régi, baráti rivalizáláson alapult, szettjét már „több mint százszor” adták elő az elmúlt másfél évben mindenféle probléma nélkül. Szerinte az lehet a gond, hogy amikor a közösségi média számára megvágták a klipet, hiányzott belőle a releváns kontextus.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!