Perlik az alkalmazottak, lehúzták a kritikusok – bezárt Salt Bae burgerezője

2023. június 14. – 18:21

Másolás

Vágólapra másolva

Bezárt Salt Bae New York-i burgerbárja, miután a korábbi dolgozók perre mentek a tulajdonos ellen, a kritikusok pedig leértékelték a helyet – írja a Daily Mail.

A Salt Bae Burger New York, ami Nusret Gökçe török vendéglős tulajdonában van, júniusban húzta le a rolót, ajtajára csak annyi van kiírva, hogy új helyre költözik. A Salt Bae néven ismert sztárséf akkor lett világhírű, mikor az interneten elterjedt egyedi sózási technikája – enyhén hajlított csuklóval, az ujjaival összecsípett sót az alkarján juttatja el az ételig. A neve futótűzként terjedt el, az ismertté vált mozdulatot pedig többen is utánozni kezdték.

Éttermében több világsztár is megfordult, azonban nemrég kiderült, hogy a háttérben nincs minden rendben. Korábbi munkavállalói arról panaszkodtak, hogy nagyon rosszul fizette őket, többen pedig azt állítják, hogy nem is kapták meg a munkabérüket – emiatt egyébként per is indult.

A sztárséf még a koronavírus-járvány előtt nyitotta meg New York-i éttermét, ahol egy hamburger és egy shake 100 dollárba, azaz több mint 34 ezer forintba került. A hely népszerűségét a kritikusok értékelése sem növelte az utóbbi időben: a város legrosszabb éttermének nevezték a helyet, amit egy repülőgéphangárhoz hasonlítottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!