A Gazeta Wyborcza főszerkesztője: Orbán megalomániája még katasztrófába viszi Magyarországot

2023. június 11. – 13:05

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor is történelmi mítoszteremtés áldozatává válik, amikor meg akarja szerezni azokat a területeket, amiket Magyarország az első világháború végén a trianoni békeszerződéssel elveszített – mondta egy interjúban Adam Michnik, a lengyel Gazeta Wyborcza főszerkesztője, a Szolidaritás egykori tagja.

Michnik szerint ha feldarabolnák Ukrajnát, a magyar miniszterelnök szemet vetne Ungvárra, ezért sem igyekezett állást foglalni a háború kezdetén.

„De ezzel csak gusztustalan módon kirakatba tette, hogy mennyire szégyentelen. A megalomániája még katasztrófába viszi az országot, ám egyelőre még élvezi a támogatást a nemzet részéről, amely nem gyógyult ki az első világháború utáni békeszerződés okozta sebekből.”

Adam Michnik attól fél, hogy valami hasonló mehet végbe Lengyelországban is, és egyesek a második világháborúban elveszített területekre – például Lvivre – kezdenek el ácsingózni. Ilyesmiről egyelőre nincs szó, mert akkor Lengyelországnak is át kéne adnia területeket a németeknek, mondta.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!