Zelenszkij nyíltan beszélt az ellentámadásról, Trudeau 500 millió kanadai dolláros csomagot jelentett be

2023. június 10. – 20:48

Másolás

Vágólapra másolva

„Ellentámadás és védelmi akciók zajlanak” – mondta szombaton Zelenszkij ukrán elnök arra reagálva, hogy kiéleződtek a harcok Ukrajna déli és keleti részén, jelentések szerint az ukrán csapatok Bakhmutnál és Zaporizzsja közelében nyomultak előre, csapásokat mérve orosz célpontokra.

Zelenszkij azután tartott sajtótájékoztatót, hogy befejezte a tárgyalást a Kijevbe lárogató Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel. Az elnök azt mondta, nem beszél részletesen arról, hogy az ellentámadás milyen szakaszban vagy állapotban van. Azt viszont bejelentették Trudeau-val, hogy 500 millió kanadai dolláros (közel 130 milliárd forintos) katonai csomagot küld Ukrajnának Kanada.

Zelenszkij reagált az orosz elnök tegnapi szavaira is. Vlagyimir Putyin egy pénteken közzétett videóinterjúban azt mondta, hogy az ukrán erők minden bizonnyal megkezdték offenzívájukat, de a próbálkozásaik súlyos veszteségekkel jártak. Az ukrán elnök vállat vonva, szemöldökét felhúzva úgy tett, mintha nem is tudná, ki az a Putyin, és azt mondta, fontos, hogy Oroszország úgy érzi, „nincs már sok idejük hátra”.

(BBC)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!