Nagy-Britanniában is képeznek majd ki ukrán vadászpilótákat

2023. június 6. – 18:47

Másolás

Vágólapra másolva

A Telegramon mondott köszönetet James Cleverly brit külügyminiszternek Denisz Smihal ukrán miniszterelnök azután, hogy Cleverly Kijevbe látogatott. Smihal azt írta, köszöni neki a jelentős, vadászerepülőgépekért folytatott kijevi küzdelemben való részvételt, és azt az elkötelezettséget, ami az ukrán pilóták kiképzését elősegíti.

Az ukrán miniszterelnök azt is írta, hogy több ukrán pilótát kiválasztottak, akik majd az Egyesült Államokban kapnak képzést – itt megtanulhatják a vadászrepülőgépek szakszerű irányítását. Noha az Egyesült Királyság nem rendelkezik olyan, az Egyesült Államokban gyártott F-16-os vadászrepülőgépekkel, amelyeket Ukrajna szeretne, de Volodimir Zelenszkij ukrán elnök múlt havi látogatása után azt mondta, hogy „ukrán pilóták egy csoportjának... alapkiképzést” ad az ország, amelyet „más típusú repülőgépeken alkalmazhatnak”.

A kijevi pilóták képzése több uniós országban már megkezdődött. Lengyelország, Dánia és Hollandia azon országok közé tartozik, amelyek közölték, hogy részt vesznek a kiképzésben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!