Már közel 300 halálos áldozata van a horrorisztikus indiai vonatbalesetnek

2023. június 3. – 07:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már 288 halálos áldozata van annak a súlyos vonatbalesetnek, ami pénteken történt India keleti részén, Odisha államban, írja a CNN. Eddig 900 sérültet tartanak nyilván, a BBC szerint ez az évszázad legsúlyosabb vonatszerencsétlensége Indiában. A BBC is hasonló számokat közölt szombat reggel, de ott helyi tisztviselőkre hivatkozva később legkevesebb 238 halálos áldozata és 650 sérültre módosítottak.

A balesethez több mint kétszáz mentőautót, több mint száz orvost és rengeteg tűzoltót is riasztottak, a mentési munkálatok még mindig tartanak. A odishai tűzoltóság főigazgatója szerint az áldozatok száma várhatóan emelkedni fog.

Az indiai vasúttársaság közölte, hogy a Coromandel Express és a Howrah Superfast
Express ütközött össze, helyi idő szerint este hétkor. Az ütközés hatására az egyik járat kisiklott, és a kocsik egy része a szomszédos sínpáron kötött ki. A szembe jövő vonat nem tudott lefékezni, ezért nekiment a felborult kocsiknak. Az indiai NDTV szerint két percen belül két ütközés történt.

„A mentési munkálatok folyamatban vannak a szerencsétlenség helyszínén, és minden lehetséges segítséget megadunk az érintetteknek” – írta a Twitteren Narendra Modi indiai miniszterelnök, aki megrendült az incidens miatt. Amit Shah belügyminiszter „mélyen gyötrelmesnek” nevezte a balesetet. Indiában gyásznapot hirdettek a baleset miatt.

„10-15 ember esett rám, amikor a baleset történt, és minden elszabadult. Én a kupac alján voltam. Megsérült a kezem és a tarkóm is” – mondta a túlélő az indiai ANI hírügynökségnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!