Négyre emelkedett a belgorodi támadások áldozatainak száma

2023. június 3. – 14:03

Másolás

Vágólapra másolva

Négyre emelkedett a civil halálos áldozatok száma az oroszországi Belgorod régióban a pénteki támadások óta. Az Ukrajnával határos oroszországi régióban az ukránokkal szimpatizáló, Putyin-ellenes orosz milícia, a Szabadságot Oroszorországnak Légió hajtott végre rajtaütéseket, miközben több határmenti települést is rakétacsapás ért.

Pénteken Belgorod kormányzója közölte, hogy két nő meghalt, miután az „ukrán erők” lövedékei találták el az autójukat. A Szabadságot Oroszországnak Légió viszont később azt állította, a civileket az orosz erők lőtték le, miután összekeverték az autójukat a milíciai harckocsijával.

Vjacseszlav Gladkov kormányzó szombat reggel közölte, hogy a határ melletti Szobolevka városát ért rakétatámadásokban két ember meghalt, hatan pedig megsebesültek. Ezzel együtt már négyre emelkedett a pénteki támadások áldozatainak száma.

Rakétatámadásban kigyulladt házat oltanak a tűzoltók Szobolevkában. A képet Vjacseszlav Gladkov tette közzé 2023. június 2-án – Fotó: Belgorod régió kormányzója / Reuters
Rakétatámadásban kigyulladt házat oltanak a tűzoltók Szobolevkában. A képet Vjacseszlav Gladkov tette közzé 2023. június 2-án – Fotó: Belgorod régió kormányzója / Reuters

A Szabadságot Oroszországnak Légió a héten már másodszor hatolt be Oroszország területére. A támadások különösen Belgorod régióban fokozódtak, ahonnan az orosz hatóságok szerint pénteken újabb 2500 lakost evakuáltak a határ menti Szebenikóból.

A támadások az elmúlt napokban fokozódtak Belgorod ellen az orosz tisztviselők szerint, akik elmondták, hogy tegnap 2500 embert evakuáltak a közeli Shebekinóból. A régióban minden közúti és vasúti közlekedést felfüggesztettek június 30-ig.

(SkyNews)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!