Meghalt egy férfi a brüsszeli metróban, miután beszorult a biztonsági rácsba

2023. június 3. – 18:17

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt egy férfi szombat hajnalban, miután beszorult a biztonsági rácsba a brüsszeli Rogier metróállomáson – közölte a brüsszeli tűzoltóság. Két hónap alatt már negyedszer történik hasonló baleset a belga fővárosban.

„A férfi a felsőtesténél szorult be. Miután kiszabadították, azonnal megpróbálták újraéleszteni, de ez sajnos nem sikerült, a férfi a helyszínen meghalt. A körülmények kivizsgálása folyamatban van” – mondta Walter Derieuw, a tűzoltóság szóvivője. A baleset valószínűleg azért történt, mert a férfi közvetlenül a mechanikus rács kinyílása előtt próbált meg belépni a metróállomásra, nem várta meg, hogy az teljesen kinyíljon. Az ügyben nem indult büntetőeljárás, a hatóságok szerint egyértelműen baleset történt.

Legutóbb szerdán vonult ki a mentőszolgálat egy hasonló esethez, akkor egy másik pályaudvaron szorult be egy férfi lába a biztonsági rácsba. A férfi túlélte a balesetet, kórházba szállították, a mentésről a Facebookon tettek közzé képeket. Egy héttel korábban hasonló eset történt a Parvis de Saint-Gilles állomáson. Két hónappal korábban, március 19-én szintén egy férfi szorult be a Porte de Namur állomás egyik bejáratánál.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!