Remélem, leég a házad – kiabálta a Benedict Cumberbatch kertjébe betörő, késsel hadonászó szakács

2023. május 30. – 14:56

Másolás

Vágólapra másolva

Pénzbírságot kapott és három évre szóló távoltartási végzést szabott ki a bíróság arra a londoni férfira, aki betört Benedict Cumbarbatch észak-londoni otthonának kertjébe egy halkéssel a kezében – írja a Guardian.

Az incidens idején a 46 éves színész, a felesége és a három kiskorú gyermekük is a házban tartózkodott. A 34 éves Jack Bissell berúgta az ingatlan vaskapuját, és azt kiabálta:

„Tudom, hogy ide költöztél! Remélem, leég a házad!”

A férfi 2017 és 2020 között egy ötcsillagos nyugat-londoni hotelben dolgozott szakácsként. A Sherlock Holmes-sorozatból és a Doktor Strange-filmekből ismert színész otthonába egy filéző késsel a kezében tört be. A kaputelefont leköpte, majd a kés segítségével le is fejtette a falról.

Bissell ezután több növényt is kitépett a földből, amiket a ház falához vágott. Bár a helyszínről elmenekült, a rendőrség a nyomok alapján hamar beazonosította. Május 10-én bűnösnek vallotta magát.

250 fontra (nagyjából 107 ezer forintra) büntették, és három évig nem mehet a színész és családja közelébe, valamint a család otthonának környékére sem.

Bissell a bíróságon semmilyen magyarázatot nem adott a tettére, és a védelmében sem hozott fel semmit. Annyi kiderült, hogy a betörés előtt megfordult egy kisboltban, ahol vett két csomag pitát, a boltosnak pedig elmondta, hogy most megy, és felgyújtja a színész otthonát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!