Saját fejéről kellett lefejtenie egy krokodilt egy ausztrál férfinek

2023. május 30. – 07:06

Másolás

Vágólapra másolva

Megharapott egy krokodil egy queenslandi luxus resortban 51 éves ausztrál férfit, írja a BBC. Marcus McGowan egy csoportos programon vett részt Haggerstone-szigettől nagyjából 28 kilométerre a nyílt vízen, amikor érezte, hogy megharapták. Először cápára gyanakodott, de aztán rájött, hogy krokodil volt. Sikerült éppen annyira szétfeszítenie az állkapcsait, hogy a feje kiférjen az állat szájából.

A krokodil visszatért még egy harapás erejéig, de akkor McGowan már el tudta lökni, és csak a kezét érte a támadás. Mentőhelikopterrel vitték a legközelebbi kórházba, most Cairnsban kezelik.

A krokodiltámadások nem különösebben gyakoriak Ausztráliában, az elmúlt hónapokban mégis megszaporodott a számuk. A hónap elején például halálos támadás is történt, ezzel 13-ra növekedett a queenslandi halálos krokodiltámadások száma az adminisztráció kezdete, vagyis 1985 óta.

Queenslandben a „problémás krokodilokat” eltávolítják azokról a területekről, ahol veszélyeztetik a közbiztonságot, és ritka esetekben elaltatják őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!