Segítséget kért a rendőröktől egy 11 éves amerikai kisfiú, a kiérkező járőr őt lőtte mellkason

2023. május 26. – 14:34

Másolás

Vágólapra másolva

Hazatérhetett otthonába az az amerikai kisfiú, akit szombaton lőtt mellkason egy járőr, miután a gyerek kihívta a rendőrséget a családi házukhoz, ahol megjelent az édesanyja erőszakos volt élettársa – írja a SkyNews.

A 11 éves Aderrien Murry a Mississippi állambeli Indianolában lakik édesanyjával és két testvérével. Szombat kora délután megjelent a házuknál az anya volt élettársa, a nő ekkor kérte meg a fiát, hogy tárcsázza a rendőrséget – attól tartott ugyanis, hogy a férfi bántani fogja őket. A gyerek a rendőrséget és a nagymamáját is felhívta, hogy siessenek az édesanyja segítségére.

Mire azonban a rendőrök kiértek a címre, a férfi már elment. A két járőrt az édesanya fogadta az ajtóban, elmondta, hogy már elmúlt a veszély, a férfi már nincs ott, csak a három gyereke van a házban. Mielőtt azonban kinyithatta volna a bejárati ajtót, hogy a rendőrök maguk is meggyőződhessenek arról, hogy a férfi nincs bent, az egyik járőr berúgta az ajtót, és feltartott pisztollyal a kezében bekiabált, hogy mindenki jöjjön ki feltartott kézzel.

A család ügyvédjének elmondása szerint ekkor jelent meg a nappaliban a 11 éves Aderrien. A kisfiú kezében nem volt semmi, ennek ellenére a járőr azonnal mellkason lőtte.

A kisfiút azonnal kórházba szállították, ahol öt napot töltött összeesett tüdővel, szétszakadt májjal és törött bordákkal.

A kisfiú és az őt meglövő rendőr is afroamerikai. Az ügyben nyomozás indult, a rendőrt fizetett szabadságra küldték a vizsgálat idejére. A rendőrség egyelőre a vizsgálat megerősítésén kívül nem nyilatkozott az ügyben, annyit viszont elismerték, hogy a járőr lőtt rá a gyerekre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!