Nekihajtott egy autó a Downing Street kapujának

2023. május 25. – 18:16

frissítve

Nekihajtott egy autó a Downing Street kapujának
Fotó: Henry Nicholls / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Helyi idő szerint csütörtökön 16:20-kor nekihajtott egy autó a Downing Streetet lezáró kapunak Londonban, írja a BBC. A Downing Street 10-es számú háza a brit miniszterelnökök mindenkori rezidenciája és munkahelye. A BBC információi szerint az incidens idején Rishi Sunak brit miniszterelnök otthon tartózkodott, azóta azonban távozott onnan.

Az ezüstszínű, első generációs Kia Pro_cee'd a BBC News élő adásában lejátszott felvétel alapján alacsony sebességgel, ám tudatosan hajtott neki a kapunak, amit nap mint nap turisták ezrei szoktak meglátogatni.

Az alábbi videó közvetlenül az incidens után készült:

Az autó sofőrjét a helyszínen őrizetbe vették, a rendőrség szerint a balesetben senki sem sérült meg. Az őrizetbe vételről kiadott első fotó alapján a sofőr egy 50-60-as éveiben járó fehér férfi.

A férfi motivációiról egyelőre nincsen semmi nyilvános információ. A brit állami hírügynökség információi szerint a terrorelhárítás egyelőre nem vesz részt a nyomozásban.

A balesetet követően a kiérkező rendőrök teljes hosszában lezárták a brit parlamentet a Trafalgar térrel összekötő Whitehallt, mely útról a Downing Street nyílik. Másfél óra után a Whitehallt újra megnyitották.

Frissítés 22:43: A Scotland Yard csütörtök este bejelentette, hogy nem kezeli terrorizmussal összefüggő cselekményként az incidenst, a gépkocsi vezetőjét, akit a helyszínen őrizetbe vettek, szándékos károkozással és közúti veszélyeztetéssel gyanúsítják. A rendőrök az autót átkutatták, és este egy rendőrségi autószállító teherautóval elvitték – írja az MTI.

Az elmúlt egy hétben ez már a harmadik hasonló incidens. Múlt pénteken egy 40 év körüli férfi a Vatikán kapuját törte át egy autóval, hétfőn pedig egy férfi teherautóval próbálta meg többször is áttörni a Fehér Ház biztonsági kordonját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!