Elvették a diáklány telefonját, felgyújtotta az épületet – 19 áldozata van a guyanai kollégiumtűznek

2023. május 24. – 08:39

Elvették a diáklány telefonját, felgyújtotta az épületet – 19 áldozata van a guyanai kollégiumtűznek
Emberek állnak a leégett középiskolai kollégium maradványai között, ahol egy tűzben több gyermek meghalt – Fotó: Guyana Presidency / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

19 gyerek halt meg a guyanai Mahdia városában, miután egy lány azért gyújtotta fel a kollégium épületét, mert elvették tőle a telefonját – írja a Deutsche Welle.

„Egy diáklányt gyanúsítanak azzal, hogy ő gyújtotta a pusztító tüzet, mert a kollégium vezetője és egy tanárnő elvették a mobiltelefonját” – írja a helyi rendőrség jelentése. A kollégiumban 57 diák tartózkodott,

hatan közülük füstmérgezés miatt vesztették életüket, 13 diák földi maradványait pedig a fővárosba, Georgetownba szállították, hogy DNS alapján azonosítsák őket.

A tűzeset után 30 gyereket kórházba szállítottak. A tragédia után Irfaan Ali elnök háromnapos nemzeti gyászt hirdetett, találkozott az áldozatok családtagjaival, a sérülteket pedig kórházban látogatta meg. A gyújtogató diákot rendőri felügyelet mellett szintén kórházban ápolják.

A lány egyébként beismerte a gyújtogatást, azt viszont egyelőre a rendőrség sem tudja, hogy lehet-e ellene vádat emelni. Priya Manickchand oktatási miniszter a Reutersnek arról beszélt, hogy vizsgálják azokat az állításokat, miszerint a kollégiumban nem volt modern tűzjelző rendszer.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!