Felfüggesztették az ausztrál rendőrt, aki sokkolót használt egy 95 éves, járókeretes nővel szemben

2023. május 23. – 09:13

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztették azt a rendőrt, aki múlt szerdán sokkolót használt egy idős nő ellen egy ausztrál idősek otthonában – írja a BBC.

A 95 éves, demens Clare Nowland kést ragadott, és azzal fenyegetőzött, ezért hívták ki az otthon gondozói a rendőrséget. A rendőrök szerint indokolt volt a sokkoló használata, mert hiába közlekedett az idős nő járókerettel, fenyegetően lépett fel, amikor a késsel a kezében megindult a rendőrök felé. Az intézkedés hatalmas felháborodást váltott ki, jogvédők szerint aránytalan volt.

Nowlandet azóta is kórházban ápolják, miután a sokkolás hatására elesett, koponyatörést és súlyos agyvérzést szenvedett. A lap információi szerint az idős nő „életvégi ellátást” kap.

Az ügyben a rendőrség nyomozást indított, és az idősek otthonában is vizsgálják az eset körülményeit. Mindeközben a rendőrt, aki a sokkolót használta, fizetett szabadságra küldték.

Nowland családja hétfőn újabb nyilatkozatot adott ki, ebben megköszönték a helyi és a nemzetközi közösség támogatását az „aggasztó és nyomasztó” időszakban. „Clare, aki a helyi közösség nagyra becsült, szeretett és odaadó tagja, a Nowland család szerető és szelíd matriarchája” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!