Lezuhant egy helikopter az észak-olaszországi áradások miatt zajló mentőakcióban

2023. május 20. – 14:34

Másolás

Vágólapra másolva

Lezuhant egy helikopter szombaton az észak-olaszországi áradások miatt indított mentőakció során – közölte az olasz tűzoltóság.

A baleset a Ravenna tartományban található Belricetto di Lugo település közelében történt. A gépen lévő mind a négy embert kórházba vitték, de csak az egyikük sérült meg súlyosan. Az Ansa és az Adnkronos hírügynökség híradása szerint a helikopter személyzete elektromos vezetékek átvizsgálását végezte, amikor baleset érte – írta az MTI.

A szombati legfrissebb hírek szerint továbbra is nehéz helyzetben van az észak-olasz Emilia-Romagna tartomány. Újra esik az eső, így a helyi hatóságok szerint a vészhelyzet nem szűnt meg: még mindig hatalmas területek állnak víz alatt, szombatra vörös riasztást rendeltek el, az esőzések miatt a folyók vízszintje ismét megemelkedhet. Eddig 14 ember halt meg az áradásokban, és legkevesebb 15 ezer embernek kellett elhagynia a lakhelyét – írja az Ansa.

Giorgia Meloni olasz kormányfő egy nappal lerövidítette hirosimai látogatását, ahol a világ legfejlettebb ipari országait tömörítő G7 csúcstalálkozóján vett részt, hogy személyesen felügyelje az árvízi védekezést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!