Lukasenko: A legnagyobb félretájékoztatás az ukrán ellentámadás

2023. május 18. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

Dezinformációnak tartja az ukrán ellentámadásról szóló kijelentéseket Alekszandr Lukasenko belarusz elnök, akinek a szavait a BelTa helyi hírügynökség alapján idézte az MTI.

„Azt kell mondanom, hogy a legnagyobb félretájékoztatás ez az ellentámadás. Véleményem szerint nincs és nem is lehet ellentámadás. Ez egyszerűen őrültség. Öt az egy ellen a fronton felszerelésben és emberekben – egyszerűen őrültség. Kiterjesztik a háborút, rákényszerítik az ukránokat, hogy folytassák, és mindenki fulladjon bele ebbe a konfrontációba” – fogalmazott Putyin szövetségese.

Fotó: Gavriil Grigorov/AFP
Fotó: Gavriil Grigorov/AFP

Szólt arról, hogy Ukrajna előfeltételeket támaszt, hogy megakadályozzon minden tárgyalást az Oroszországgal fennálló konfliktus megoldásáról. Szerinte nem kell más, mint hogy a felek tárgyalóasztalhoz üljenek. Új dokumentumot kell kidolgozni az ukrajnai rendezésről szóló tárgyalások alapjául. Nem azokat, amelyeket a 2022-es belarusz orosz–ukrán tárgyalásokon dolgoztak ki. Egy olyan új kell, ami nem teljes mértékben hátrányos Oroszországnak, mint az előző. „Amint Oroszország beleegyezett a békekezdeményezésekbe, a megállapodásba, a projektet a kosárba dobták” – jelentette ki a belarusz elnök.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!