Elvetették a hallstatti antiszelfifal tervét

2023. május 17. – 09:03

Elvetették a hallstatti antiszelfifal tervét
A hallstatti paraván – Fotó: Reinhard Hörmandinger / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Leszerelték a hallstatti antiszelfifalat, miután Hallstatt önkormányzata múlt héten úgy döntött, faparavánnal takarja el a település azon részét, ahol naponta több száz turista gyűlik össze, írja a Nachrichten.

Az eredeti elképzelés az volt, hogy mi lenne, ha a város lakóit nem sújtaná a turisták hangzavara, mert nem lenne elérhető az a szelfipont, amit annyira szeretnek használni. Erre a válasz nem derült ki, helyette csak szalagcímeken jelent meg akciójával Hallstatt városa – az egyik francia lap arról írt, hogy egy „osztrák falu radikális döntést hozott a turisták ellen”, de

„ez a döntés még messze volt”

– fogalmazott Alexander Scheutz polgármester. Scheutz arról beszélt, a paraván csak egy kísérlet volt, ami felmerült az önkormányzati testületben, ezért úgy döntöttek, kipróbálják. A polgármester azonban hozzátette, „elég valószínűtlen” volt már akkor is, hogy végül ez lesz a jó megoldás a zajcsökkentésre. Emiatt is szerelték le kedden a paravánt.

A hallstattiak többségének sem tetszett az antiszelfifal, ugyanis a turisztikai mellékhatások ellenére a helyiek büszkék városképükre. „A tervet elvetették” – fogalmazott a polgármester. A paraván helyett most csak egy banner hirdeti a népszerű fotóponton, hogy „itt élünk, kérjük, békében élvezze a kilátást” – felhívva a turisták figyelmét arra, hogy ne zajongjanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!