A Luhanszki Népköztársaság belügyminisztere is megsérülhetett egy robbanásban Luhanszkban

2023. május 15. – 16:10

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább két robbanás történt hétfőn az oroszok által elfoglalt kelet-ukrajnai Luhanszk városában. Az egyik robbanás sérültjei között van Igor Kornet megbízott belügyminiszter, aki súlyosan megsérült, és az intenzív osztályon ápolják – jelentette a TASZSZ orosz állami hírügynökség a helyi rendvédelmi szervekre hivatkozva.

Kornet a szakadár Luhanszki Népköztársaság egyik vezető tisztségviselője. A szakadárok vezetője, Leonyid Pasecsnik az „ukrán nacionalistákat” okolta a támadásért.

Pasecsnik a Telegramon azt írta, „hét ember sérült meg, valamennyi sebesültet kórházba szállították. Négy ember állapota súlyos, köztük egy 17 évesé, valamint Igor Kornet megbízott belügyminiszteré. Az orvosok küzdenek az életükért”.

Az első robbanás reggel 8 óra körül történt, és a helyi hatóságok szerint egy olyan épületet ért, amely korábban pilótaképző iskola volt. A jelenlegi funkciója nem ismert. A helyi orosz hatóságok szerint két rakéta találta el az épületet.

A második kicsivel később Luhanszk központjában, egy fodrászüzletben történt, a helyszínről készült videofelvételek szerint több embert megsebesített és jelentős anyagi károkat okozott. A TASZSZ jelentése szerint itt egy gránát robbant fel.

A robbanásban megsérült épület Luhanszk központjában – Fotó: Stringer / Reuters A robbanásban megsérült épület Luhanszk központjában – Fotó: Stringer / Reuters
A robbanásban megsérült épület Luhanszk központjában – Fotó: Stringer / Reuters

Az ukrán hatóságok nem nyilatkoztak az incidensekről.

(CNN, Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!