Lövöldözés volt a Mercedes-Benz sindelfingeni gyárában, két ember meghalt

2023. május 11. – 11:05

Másolás

Vágólapra másolva

Két ember meghalt Mercedes-Benz sindelfingeni gyárában csütörtökön reggel nyolc óra előtt, amikor egy támadó lövéseket adott le a gyárban, írja a Tagesschau.de. Az első áldozat már a helyszínen életét vesztette, a másik sebesült később, a kórházban vesztette életét. Mindkét áldozat férfi, 44 évesek voltak, írta az MTI. A lap azt írja, hogy a rendőrség feltételezése szerint egy támadó volt, a feltételezett elkövetőt, egy 53 éves embert elfogtak, a veszély megszűnt.

Alkalmazottaktól származó információk alapján Bild arról számolt be, hogy a lövöldözés az S osztályt gyártó részlegen történt. „Megerősíthetjük, hogy incidens történt a sindelfingeni telephelyen. Kapcsolatban állunk a hatóságokkal, és igyekszünk tisztázni a tényeket. Az alkalmazottak biztonsága az első” – közölte a vállalat. A magyar származású osztrák mérnökről, a Barényi Béláról elnevezett utcában található telephelyen kb. 35 ezer alkalmazott dolgozik.

Az MTI azt írja hogy a gyárcsarnokot kiürítették és átvizsgálták. A dolgozóknak a rendőrség és a vállalat támogató szakemberei segítenek megküzdeni a történtekkel. A támadás indítékát vizsgálják. A környékbeli lakosságot nem fenyegette veszély – közölték. A Südwestrundfunk (SRW) regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint a lövöldözés az üzem 56-os számú csarnokában történt, ahol S osztályú Mercedes luxusautókat szerelnek össze.

A Baden-Württemberg tartományban fekvő autógyár 1915 óta működik. 2012-ben a 3M amerikai multinacionális ipari konglomerátum nyugat-németországi gyárában, Hilden városban tört ki lövöldözés, amelyben egy ember életét vesztette, további négy pedig megsebesült.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!