Édességgel és egy üveg borral élt túl öt napot az ausztrál bozótban egy eltévedt nő

2023. május 8. – 14:50

Másolás

Vágólapra másolva

Rosszul kanyarodott, így zsákutcába jutott, autója pedig elakadt a sárban – így történt, hogy a rövid távra indult 48 éves Lilian Ip végül öt napot töltött el az ausztrál bozótosban Victoria államban. A nő egészségügyi problémái miatt nem hagyta el az autóját, viszont nem igazán volt nála túl sok minden: csak némi édesség, és egy üveg bor, amit ajándékba szánt, írja a BBC.

Végül öt éjszaka után múlt pénteken rátaláltak a mentőszolgálat munkatársai. „Az első dolog, ami eszembe jutott, az volt, hogy 'víz és egy cigaretta'” – mondta Ip asszony a 9News Australia-nak. „Hála Istennek, a rendőrnőnél volt egy cigaretta” – fűzte hozzá. „Azt hittem, ott fogok meghalni. Az egész testem leállt pénteken” – mondta azzal, hogy „már majdnem feladta”.

Mivel elvesztette a reményt, hogy valaha is élve találják meg, levelet írt a családjának, amelyben azt írta, hogy szereti őket. A nőt a legközelebbi várostól mintegy 60 kilométerre találták meg. „Az egyetlen folyadék, amit Lillian, aki nem iszik, magával vitt, egy üveg bor volt, amit az édesanyjának vett ajándékba, így ezzel vészelte át” – mondta Martin Torpey, a wodongai rendőrség őrmestere.

„Nagyszerű, hogy az autójánál maradt, és nem tévedt be a bozótosba, ez segített abban, hogy a rendőrség meg tudja találni”, tette hozzá. A nőt kórházba szállították, hogy kiszáradás miatt kezeljék, de azóta hazatért Melbourne-be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!