Meztelenül rohangált és tombolt egy ausztrál férfi Indonéziában, börtön és 40 vesszőütés is várhat rá

2023. május 6. – 12:44

Másolás

Vágólapra másolva

Túlzás lenne azt állítani, hogy bárhol jól jön ki az ember abból, ha sakálkészen őrjöng, anyaszült meztelenre levetkőzve. Viszont ha van, ahol ezt pláne nem ajánlatos, az a középkori büntetési tételekkel fegyelmező Indonézia. Bár még előttünk a fesztiválszezon, de a 2023-as, Neked nem volna szabad innod-díj biztos dobogósának látszik egy ausztrál férfi, Bodhi Mani Risby-Jones, aki a fent felsorolt módon próbálta átereszteni magán a teremtő energiákat, amiért most börtönben várja az ítéletét. Ez jelen állás szerint több évnyi börtön, valamint ostorozás lesz, ugyanis az autonóm Aceh tartományban az Európai Unióval no-go zónáival ellentétben valóban a saría alapú törvények vannak érvényben.

A 23 éves, eredetileg szörfözni érkező férfi több embert is megtámadott, többek között egy halászt, aki leesett a motorjáról, eltörte a bokáját, és 50 varrással kellett összeverni a lábát. Az egyik helyi hírcsatorna szerint a károsult 61 ezer dollárnyi (közel 20 millió forintnyi) kártérítést akar behajtani a férfin.

A rendőrség közleménye szerint a férfi választhat, hogy a saría alapú, vagy az alkotmányos törvények szerint ítéljék el. Előbbi esetén 2,5 év börtön, és 40 vesszőcsapás lehet a kiszabható büntetése, utóbbi esetén pedig akár 5 év börtön.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!