Egy krokodilban találták meg az eltűnt ausztrál halász maradványait

2023. május 3. – 08:04

Másolás

Vágólapra másolva

Egy krokodil belsejében találták meg annak az ausztrál férfinak a holttestét, aki szombaton tűnt el, miközben a barátaival halászott az ausztráliai Queensland északi részén – írja a BBC.

A 65 éves Kevin Darmody a krokodilokban bővelkedő Kennedy's Bend környékén tűnt el. Két nap kutatás után a rendőrség két krokodilon hajtottak végre eutanáziát, és emberi maradványokra bukkantak – közölték az ausztrál hatóságok.

A maradványokat hivatalosan még nem azonosították, de a rendőrség már közölte, hogy minden bizonnyal Darmodyra bukkantak rá.

A két krokodil közül az egyik 4 méter, a másik 2,8 méter hosszú volt, mindkét állatot hétfőn lőtték le. Bár emberi maradványokat csak az egyik belsejében találtak, a hatóságok szerint mindkét vadállat részt vehetett a halász elleni támadásban.

Darmody tapasztalt halász volt, az eltűnése napján viszont kicsit eltávolodott a barátaitól. A barátok beszámolói szerint nem látták a férfit, csak a kiáltozását hallották meg. Hiába rohantak azonnal a hang irányába, mire odaértek, már nyomát sem látták, ekkor értesítették a rendőrséget.

Bár Ausztrália északi részén sok krokodil él, támadások ritkán fordulnak elő. Darmody esete a tizenharmadik halálos krokodiltámadás 1985 óta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!