A Tinder is kivonul Oroszországból

2023. május 2. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Tinder és a Hinge tulajdonosa, a Match Group bejelentette, hogy több mint egy évvel az ukrajnai háború kitörése után leállítja a társkereső alkalmazások működtetését Oroszországban – írja a BBC. A tulajdonos szerint a cég „elkötelezett az emberi jogok védelme mellett”, ezért is jutottak arra a döntésre, hogy kivonulnak Oroszországból. A tervek szerint első körben csak korlátozni fogják a felhasználók hozzáférését, majd június 30. után már nem lesznek jelen az orosz piacon.

A Match Group részvényese, a Friends Fiduciary ügyvezető igazgatója Jeff Perkins a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy „egy megbízható márka nem teheti meg, hogy egy olyan országban tevékenykedjen, ahol az államfő ellen vádat emelt a Nemzetközi Büntetőbíróság.”

Korábban már több globális vállalat is bejelentette, hogy kivonul Oroszországból, miután Putyin parancsára az orosz hadsereg 2022 februárjában megtámadta Ukrajnát. Többek között a McDonald’s, a Coca-Cola, a Starbucks, a Heineken is megszakította kapcsolatait Oroszországgal már 2022-ben, de a Netflix és Apple is felfüggesztette a működését. A múlt héten pedig a francia szeszesitalokat gyártó cég, a Pernod Ricard közölte, hogy leállítja a Beefeater gin és a Jameson whisky exportálását Oroszországba.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!