Bicikliúton dobta el az e-rollert egy ismeretlen, egy férfi áthajtott rajta és meghalt Németországban

2023. május 1. – 09:08

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt egy 59 éves férfi a németországi Gelsenkirchenben, miután áthajtott egy kerékpárúton szabálytalanul leparkolt e-rolleren, írja a FAZ. A férfi a kórházban belehalt súlyos sérüléseibe, a rendőrség nyomozást indított.

A rendőrség szóvivője szerint az elektromos roller a földön feküdt, mielőtt az 59 éves biciklis péntek este áthajtott rajta és elesett. A baleset egy közös gyalog- és kerékpárúton történt, ahol a roller normális esetben nem parkolhatott volna. A rendőrség most megpróbálja megtalálni azt az embert, aki utoljára használta a rollert, és az út közepén hagyta.

Németországban szintén problémát jelentenek a bicikliúton és a járdán szabálytalanul leparkolt e-rollerek, a rendőrség emlékeztet, hogy más városokban már vannak egyértelmű szabályozások, egyes helyeken például parkolóhelyeket alakítottak ki a rollerek számára, amelyek tiltják a máshol parkolást, máshol a szolgáltatók bírságot kapnak a helytelenül parkoló járművekért.

Nemrég írtuk meg, hogy Franciaországban szigorú intézkedéseket hoztak emiatt, kemény büntetést kapnak a szabálytalanul rollerezők, a jelenlegi 12 évről pedig 14 évre emelik az elektromos roller használatának alsó korhatárát, valamint a motorkerékpárokhoz hasonlóan, és kötelező lesz az elektromos rollereket ezentúl féklámpával és villogókkal felszerelni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!