A Donald Trumpot szexuális erőszakkal vádoló újságíró: Hazudott, tönkretette az életemet, azért vagyok itt, hogy visszakapjam

2023. április 27. – 11:10

Másolás

Vágólapra másolva

Vallomást tett a bíróságon a Donald Trumpot beperelő E. Jean Carroll – írja a CNN. Az Elle volt újságírója azzal vádolja a volt elnököt, hogy 1996-ban egy fehérneműbolt próbafülkéjében megerőszakolta, majd amikor nyilvánosság elé állt, Trump mindent elkövetett, hogy hiteltelenítse.

A nő tavaly novemberben indított pert Trump ellen, miután életbe lépett egy új törvény New Yorkban, amely lehetővé teszi, hogy a szexuális erőszak áldozatai több évvel a támadás után is benyújthassák a keresetüket. Carroll szexuális zaklatás és rágalmazás miatt jelentette fel a volt amerikai elnököt.

Carroll állítása szerint az akkor még ingatlanbefektetőként ismert Trump azt mondta neki, hogy ruhát szeretne venni a barátnőjének, és megkérte, hogy kísérje el és segítsen neki választani. Az újságíró szerint Trump az üzlet próbafülkéjében megerőszakolta.

E. Jean Carroll elhagyja a New York-i szövetségi bíróság épületét 2023. április 25-én – Fotó: Kena Betancur / AFP
E. Jean Carroll elhagyja a New York-i szövetségi bíróság épületét 2023. április 25-én – Fotó: Kena Betancur / AFP

Az újságíró szerdán tett vallomást a New York-i bíróságon.

„Azért vagyok itt, mert Donald Trump megerőszakolt, és amikor ezt megírtam, azt mondta, hogy nem történt meg. Hazudott és tönkretette a hírnevemet, és most azért vagyok itt, hogy megpróbáljam visszaszerezni az életemet” – mondta.

Carroll a bíróságon azt mondta, nagyon boldog volt, amikor Trump a tanácsát kérte, mert imád tanácsot adni, és arra gondolt, milyen jó sztori lesz, amit majd megoszthat a barátival. A nő emlékei szerint Trump „elvarázsolta”, elbűvölő és nagyon vicces volt, és egyáltalán nem érezte magát fenyegetve vagy veszélyben a társaságában.

Carroll azt mondta, az állítólagos támadás előtt végig flörtölhetett Trumppal, de inkább viccelődve, mint komolyan, és egy pillanatra sem gondolta, hogy ezt Trump komolyan veheti. A fehérneműboltban Trump egy áttetsző szürke bodyt választott ki, és azt kérte Carrolltól, hogy próbálja fel. Carroll nevetve válaszolt: „Próbáld fel te!”

Az újságíró a vallomásában hangsúlyozta, egy pillanatra sem állt szándékában felpróbálni a fehérneműt, de követte az öltözőfülkébe a férfit, továbbra is arra gondolva, hogy csak viccről van szó.

„Az a nyitott ajtó évekig gyötört, mert csak úgy besétáltam, besétáltam.”

Carroll tanúvallomása szerint a fülkében Trump a falhoz szorította, és először az ujjával majd a péniszével is a vaginájába hatolt. A nő felidézte, hogy a tarkóján és a vaginájában is fájdalmat érzett, végül felhúzta a térdét és ellökte vele a férfit, majd kimenekült a fülkéből.

„Ez most furcsán fog hangzani, de: szinte túlságosan megijedtem ahhoz, hogy elgondolkodjak azon, hogy félek-e, vagy sem. Abban a pillanatban az volt az egész életem értelme, hogy kijussak abból a szobából” – mondta.

Carroll a vallomásában arról is beszélt, az erőszak az egész életére hatással volt, azóta sem tud romantikus kapcsolatot létesíteni.

Az eset után Carroll azonnal felhívta egy barátnőjét, aki szerinte „a legviccesebb nő a világon”, és a sokkhatás alatt arra gondolt, ha beszámol neki a történtekről, és ő azt mondja, hogy „ez vicces”, akkor nincs semmi gond. A barátnője azonban egyáltalán nem találta viccesnek a történetet, hanem azt mondta, ez erőszak, és értesítenie kell a rendőrséget. Ő viszont nem akart egyből a rendőrségre menni, mert szégyellte magát, amiért flörtölt az üzletemberrel, és magát hibáztatta, hogy hagyta az erőszakig fajulni a viccelődésnek indult évődést.

Másnap egy másik barátjának is beszámolt az erőszakról, aki már azt a tanácsot adta neki, hogy ne álljon a nyilvánosság elé, mert „Trump jogi csapata el fogja temetni”. Carroll végül vele értett egyet, és inkább nem tett feljelentést.

A bíróság előtt egyébként elismerte, hogy demokratapárti, és szörnyű elnöknek tartotta Trumpot, de ragaszkodott hozzá, hogy ez részéről nem politikai, hanem személyes leszámolás. Arra a kérdésre, hogy miért nem állt a nyilvánosság elé akkor, amikor Trump elnökjelölt volt, azt válaszolta:

„Azért, mert azt vettem észre, hogy minél több nő áll a nyilvánosság elé és vádolja meg, ő annál jobban teljesít a felméréseken.”

A nő csak 2019-ben, a The Cut nevű New York-i magazinban írt részletesen az erőszakról. Trump tagadta a vádakat. A nő rágalmazás miatt már 2019-ben beperelte a republikánus politikust, tavaly novemberben pedig a szexuális erőszak vádjával is kiegészítette a keresetet. Carroll azt szeretné elérni a bíróságon, hogy Trump vonja vissza a rágalmazó kijelentéseit, és példás kártérítést kelljen fizetnie.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!