Ed Sheeran tagadta a New York-i bíróságon, hogy ellopott volna egy 1973-as slágert

2023. április 26. – 14:54

Másolás

Vágólapra másolva

Ed Sheeran keddi, New York-i bírósági meghallgatásán tagadta, hogy Thinking Out Loud című dalával másolta volna Marvin Gaye Let's Get it On című, 1973-as számát, írja a BBC. A zenész újabb plágiumügye azért pattant ki, mert Gaye társszerzőjének, Ed Townsendnek az örökösei azt állítják, Ed Sheeran ellopta a dalt, és ezért a Warner Music Group és a Sony Music Publishing tartozik nekik.

A 32 éves Grammy-díjas énekes azt vallotta, hogy nem másolt Gaye slágeréből, majd az ügyvéd a dalszerzésről is kérdezgette, de Sheeran egyre idegesebb lett, amikor az ügyvéd többször is félbeszakította.

Úgy érzem, nem akarja, hogy válaszoljak, mert tudja, hogy amit mondani fogok, annak valójában elég sok értelme lesz

– mondta, majd úgy folytatta, hogy a legtöbb popdal egymásra épül, példaként a Let it Be-t és a No Woman, No Cry-t említette. „Ha azt tettem volna, amivel vádolnak, akkor elég nagy idióta lennék, ha kiállnék egy színpadra húszezer ember elé” – mondta Ed Sheeran.

A tárgyalás várhatóan egy hétig tart majd, a keddi első tárgyalási napon Louis Stanton amerikai kerületi bíró figyelmeztette a héttagú esküdtszéket, hogy annak ellenére, hogy a bíróságon zene szól majd, táncolni nem lehet. „Nem engedélyezzük a táncot” – mondta a bíró.

Ha a tárgyalás végén az esküdtszék úgy ítéli meg, hogy Ed Sheeran szerzői jogot sértett, akkor a per a második szakaszába lép majd, és akkor dől majd el, hogy mennyivel tartozik.

Ed Sheeran nem először bonyolódik plágiumügybe, tavaly tavasszal a Shape of You című dala miatt került bele, de azt a pert megnyerte. Sheeran új albuma egyébként májusban jelenik meg, ezt egy hosszú, érzelmes Facebook-posztban jelentette be, ebben arról is írt, hogy depresszióba zuhant, amikor feleségénél daganatot találtak a terhesség alatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!