Diákjait tanította a jogaikról egy harmadikos tanár Texasban, figyelmeztetést kapott

2023. április 25. – 14:53

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszas listát kapott egy harmadikosokat tanító texasi tanár azokról a dolgokról, amiket az iskolai vezetés aggasztónak talált a munkavégzése során – erről a tanárnő, Sophie Marie számolt be egy TikTok-videóban még márciusban. Ebben azt mondta, az úgynevezett ellenőrző beszélgetésen előkerült problémaként az is, hogy ő szándékosan tanítja a harmadikos diákokat a törvényes és alkotmányos jogaikról – írja a Yahoo News.

„Miért aggódnak? Miért aggodalomra ad okot? Miért aggasztja ez önöket?” – kérdezi.

A tanárnő egyébként nyíltan kiáll az emberi jogok mellett a közösségi médiaplatformjain is, rengeteg aktuális eseményről tudósít, többek között a Queer Capitol Marchról és a texasi törvényhozásról. „Nincs más választásom, mint politizálni. az életem múlik rajta” – olvasható Instagram-biójában. „Aggódom, hogy ezt aggasztónak találják” – mondta még a fiatal tanárnő.

Az Egyesült Államokban egyébként – például a keresetek miatt sem – annyira vonzó a tanári pálya: egy korábbi összehasonlításunk szerint Magyarországon a tanárok 40 százalékkal keresnek kevesebbet a diplomás átlagbérnél, ami nemzetközi összehasonlításban borzalmasan kevésnek számít. A fejlett országok közül ezzel az eredménnyel az Egyesült Államokkal holtversenyben az utolsó helyezést érjük el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!