Tucker Carlson tíz perccel a bejelentés előtt tudhatta meg, hogy kirúgta a Fox News

2023. április 25. – 07:28

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb részleteket közölt az amerikai sajtó Tucker Carlson távozásáról. A jobboldali sztárműsorvezető távozását hétfőn jelentette be a Fox News, a csatorna szűkszavú közleményében közös megegyezés szerepelt.

A Los Angeles Times viszont úgy tudja, hogy Carlsont kirúgta a Fox News, és az ötlet egyenesen a csatorna 92 éves tulajdonosától, Rupert Murdoch médiamágnástól jött. A lap szerint Murdoch fia, Lachlan Murdoch és a Fox News vezérigazgatója, Suzanne Scott péntek este döntötte el, hogy elbocsátják Carlsont.

A Wall Street Journal ehhez még annyit tett hozzá, hogy értesüléseik szerint Carlson tíz perccel a hivatalos bejelentés előtt tudta meg, hogy kirúgták.

Carlson távozása azért is nagy meglepetés, mert a Fox Newson futó műsora, a Tucker Carlson Tonight volt a legnézettebb politikai műsor Amerikában.

A műsorvezető 2009 óta dolgozott a csatornánál. Carlson kirúgása összefügg azzal, hogy a Fox Newsnak 787,5 millió dollárt (azaz csaknem 270 milliárd forintot) kellett fizetnie a Dominion nevű szavazógépgyártó cégnek, amiért a csatorna azt terjesztette, hogy Joe Biden elcsalta a választást a Dominion szavazógépeivel.

A nyilvánosságra került belső levelezésekből kiderült, hogy a Fox Newsnál sem hitték el ezeket az összeesküvés-elméleteket, de attól félve, hogy elvesztik a nézőközönségüket, úgy döntöttek, hogy mégis teret adnak nekik.

Nem Tucker Carlson volt az egyetlen távozó sztárműsorvezető hétfőn az amerikai médiában. Nem sokkal Carlson távozása után jelentette be a CNN, hogy kirúgták Don Lemont, a CNN This Morning nevű reggeli műsor egyik házigazdáját, azt követően, hogy egy februári adásban szexista megjegyzéseket tett Nikki Haley republikánus elnökjelölt-aspiránsra. Lemon 17 éven keresztül dolgozott a CNN-nél, nyolc éven keresztül saját késő esti műsorát vezette.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!