Bécsben parkot csinálnak egy soha nem használt autópálya-lehajtóból

2023. április 25. – 12:40

Másolás

Vágólapra másolva

Hatvanezer négyzetméteres zöld oázist hoznak létre Bécsben, az A23-as autópálya soha nem használt simmeringi lehajtójának helyén, ligetek, játszótér, tó és kutyafuttató várja a környék lakóit 2024-től. A lehajtón kivilágított gyalog- és bicikliutakat is kialakítanak, derül ki az osztrák főváros külképviseleti irodájának közleményéből.

Az A23-as autópálya Favoritenben található lehajtóját még 1977-ben építették, de megváltoztak a tervek, ezért az autósok nem, csak a mentők használták fel- és lehajtóként. Az osztrák autópálya-kezelő, az ASFINAG 2020-2022 során végül elbontotta a lehajtót, Bécs pedig bérbe vette tőle a területet, hogy egy hatvanezer négyzetméteres szabadidőközpontot hozzon létre a helyén.

Az autópálya-lehajtóból készülő park látványterve – Fotó: VIZ A VIE – Visuals / DI Andreas Kneidinger
Az autópálya-lehajtóból készülő park látványterve – Fotó: VIZ A VIE – Visuals / DI Andreas Kneidinger

A Tangentenparkot idén júniusban kezdik építeni, a munkálatok várhatóan jövő nyár végéig tartanak majd. A parkban a fentiek mellett lesz piknikezésre is alkalmas zöldterület, kalandpark, több sportpálya, pumptrack- és skate-pálya, terveznek pétanquepályát, a ligetek, erdőfoltok pedig egy három kilométeres zöldfolyosót is létrehoznak. A környék kerületei között kivilágított gyalog- és bicikliutakon lehet majd közlekedni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!