Évekig nem zavart senkit az olasz adóhatóságnál, hogy a büfésük egyszer sem ad számlát

2023. április 22. – 18:09

Másolás

Vágólapra másolva


Bezárt az Agenzia delle Entrate, azaz az olasz adóhivatal egyik római székházában található büfé, az ok elsőre teljesen hétköznapi: a büfés nem adott számlát. A helyzet azonban kicsit faramucibb, ugyanis ez nem egyetlen alkalommal fordult elő, hanem többször,

sőt olyannyira többször, hogy 2018 és 2023 között egyetlen alkalommal sem adott számlát.

Soha, senkinek, pedig a vevőkör elég egységes volt, adóellenőrök, főadóellenőrök, legfőbb adóellenőrök, valamint mindannyiuk igazgatója járt oda kávézni, szendvicsezni, fénymásolni, azonban egyetlen egyszer sem reklamált senki.

Az online adórendszert egy egyszerű trükkel játszotta ki a büfés, kiírta az ablakra, hogy csak készpénzzel lehet fizetni. Hivatalos bevétel híján természetesen a folyamat másik végén sem volt semmi, az egység egyetlen cent adót sem fizetett.

2018-ban egy leleplezésekkel is foglalkozó szatirikus olasz tévéműsor, a Striscia la Notizia stábja hívta fel a figyelmet a helyzetre. Idén tavasszal, öt év után visszatértek, és meglepetten tapasztalták, hogy semmi nem változott: fizetés kizárólag kápéban, nyugta, számla sehol.

A tulajdonos viszont bekeményített, fellökte és megfenyegette a stábot: Fogok egy kést és megöllek titeket!

Ezzel kicsit talán elvetette a sulykot, az ügyben kénytelenek voltak megszólalni a hivatal vezetői is, akik természetesen elítélték az esetet. Talán ez vezetett oda, hogy az áprilisban ismét visszatérő stáb a büfét már zárva találta, a lámpák lekapcsolva, a hűtő üresen, az üveg mögött csak a tulajdonos pakolgatta a dobozokat a polcokon. Az ügy végére pont került, a műsornak több adóellenőr is megerősítette, hogy az egység végleg lehúzta a rolót.

(forrás: La Reppublica, Italia a Tavola, Gazzetta di Reggio)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!