2,6 millió dollár adományt ajánlottak fel annak a tinédzsernek, akit fejen lőttek Missouriban

2023. április 18. – 14:11

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 70 000 adományozó több mint 2,6 millió dollárt (azaz több mint 880 millió forintot) gyűjtött össze kedd reggelig annak a Missouri állambeli fiúnak, akit múlt hét csütörtökön fejen és karon lőttek azért, mert rossz házba kopogtatott be, mikor testvéreit kereste – írja a Sky News. A hatóságok szerint a 16 éves Ralph Yarl életveszélyes sérülésekkel került kórházba, az állapota jelenleg stabil.

Ralph Yarl – Fotó: Lee Merritt / Reuters
Ralph Yarl – Fotó: Lee Merritt / Reuters

Az adományozó GoFundMe oldalt feltehetően a fiú nagynénje, Faith Spoonmore hozta létre, aki azt írta, hogy a lövések után unokaöccsének sikerült elmenekülnie, de három házba kellett bekopognia, hogy valaki végre segítséget hívjon a súlyosan sérült tinédzserhez. Ralphra egy Andrew Lester nevű férfi lőtt rá, aki ellen fegyveres bűncselekmény és elsőfokú testi sértés elkövetése miatt emeltek vádat. Utóbbiért a 84 éves férfi akár 10-től 30 évig terjedő börtönbüntetést vagy életfogytiglanig tartó szabadságvesztést is kaphat Missouriban.

A Ralphnak létrehozott GoFoundMe-oldalon a fiú nagynénje azt írta, hogy az összegyűlt pénzből a kórházi számlákat szeretnék kifizetni, és ha marad az adományokból, akkor azt a Ralph tanulmányaira fogják fordítani. A még csak 16 éves fiú zenében és a tudományokban egyaránt tehetséges. Ralphnak az az álma, hogy érettségi után ellátogathasson Nyugat-Afrikába, majd vegyészmérnöknek tanulhasson a texasi A&M Egyetemen.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!