Öt emberrel végzett egy alkalmazott egy amerikai bankban, az Instán élőzte a lövöldözést

2023. április 11. – 06:00

Másolás

Vágólapra másolva

Öt ember meghalt a Kentucky állambeli Louisville-ben, miután egy alkalmazott tüzet nyitott egy ottani bankban. A támadó végig élőben közvetítette is a támadást az Instagramon, írja a BBC.

Az elhunyt áldozatok mellett kilencen megsérültek a lövöldözésben. Köztük egy újonc rendőr is, akit a fején talált el egy lövés: ő egy agyműtét után még mindig kritikus állapotban van. A lövöldözésben meghalt a bank vezető alelnöke is.

A lövöldözés a városközpontban található bankban történt, a rendőrök végül lelőtték a támadót. Craig Greenberg, Louisville polgármestere „a célzott erőszak egy gonosz cselekedetének” nevezte a támadást.

A rendőrség később beazonosította a lövöldözőt, aki a rendőrök szerint egy AR-15 típusú félautomata fegyverrel nyitott tüzet a bankban, miközben online végig közvetítette a lövöldözést. Az Instagram később nem sokkal egyből eltávolította a felvett élő közvetítést.

Az amerikai médiaértesülések szerint a tüzet nyitó 23 éves férfival a bank nemrég közölte, hogy el fogják bocsátani. A férfi erre válaszul hétfői munkába állása előtt írt egy üzenetet, amelyben ismertette a lövöldözésről szóló terveit.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!