Két halálos áldozata van a marseille-i házomlásnak

2023. április 10. – 07:33

Másolás

Vágólapra másolva

Eddig két holttestet találtak a dél-franciaországi Marseille-ben szombat éjjel összeomlott négyemeletes lakóház romjai alatt, legalább hat embert még mindig keresnek, a mentési munkálatok folytatódnak. A holttestek megtalálását bejelentő közleményben a tűzoltóság azt mondta, hogy „a beavatkozás nehézségeire való tekintettel a holttestek kiemelése időbe telik”.

„Ez az éjszaka a fájdalom éjszakája”

– mondta Benoit Payan, a város polgármestere hétfőre virradóra. A lakóház szombat éjjel omlott össze, a mentési munkálatokat nehezítette, hogy a ház összedőlését követően tűz keletkezett a romok alatt.

Fotó: Clement Mahoudeau / AFP Fotó: Clement Mahoudeau / AFP
Fotó: Clement Mahoudeau / AFP

A környéken közel harminc lakóházból 200 embert evakuálták a robbanás miatt, néhány órával később két közeli háztömb is részben összeomlott, további sérültek nélkül. Egy közeli tornatermet és két iskolát is az otthonaikat elhagyni kényszerült emberek rendelkezésére bocsátottak.

A robbanás oka egyelőre tisztázatlan, de a nyomozók vizsgálják a gázszivárgás lehetőségét, mivel a környéken lakók közül többen is erős gázszagot éreztek a robbanás időpontjában.

(MTI, BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!